Over het Isolatie Gilde

Wij hanteren de hoogste standarden

Zijn er subsidiemogelijkheden voor vloerisolatie?

De kosten voor het aanbrengen van vloerisolatie kunnen flink oplopen. Gelukkig heeft de Nederlandse overheid een subsidieregeling voor het aanbrengen van vloerisolatie, die u kunt gebruiken om uw totale kosten van deze energiebesparende maatregel te drukken.

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis
Om een financiële tegemoetkoming te krijgen bij het aanbrengen van vloerisolatie in de kruipruimte van uw woning, kunt u gebruik maken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis. Volgens deze subsidieregeling krijgt u 20 procent van de kosten van uw vloerisolatie van de overheid vergoed, zodat u zelf minder in hoeft te leggen voor deze energiebesparende maatregel. Wel moet u altijd twee maatregelen met elkaar combineren om van deze subsidie gebruik te kunnen maken. Dit betekent dat u bijvoorbeeld vloerisolatie én dakisolatie, gevelisolatie of spouwmuurisolatie aan laat brengen. De subsidie is in ieder geval nog van kracht tot 31 december 2018.

Ook profiteert u altijd van een verlaagd btw-tarief op de arbeidskosten van het aanbrengen van de vloerisolatie. U betaalt geen 21 procent btw op de arbeidskosten van het isolatiebedrijf, maar slechts 6 procent btw. Op deze manier kunt u ook veel geld besparen op het aanbrengen van vloerisolatie.