Over het Isolatie Gilde

Wij hanteren de hoogste standarden

Zijn er subsidiemogelijkheden voor spouwmuurisolatie?

Door gebruik te maken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis bij het aanbrengen van spouwmuurisolatie, kunt u veel geld besparen. Wel is er een belangrijke voorwaarde aan deze subsidieregeling verbonden, waar u altijd aan moet voldoen om gebruik te kunnen maken van deze financiële tegemoetkoming. Volgens deze strenge voorwaarde moet u altijd twee of meer isolatiemaatregelen tegelijk nemen om recht te hebben op de subsidie. Dit betekent dat u niet alleen investeert in spouwmuurisolatie, maar bijvoorbeeld ook in dubbel glas of vloerisolatie. U krijgt geen subsidie als u enkel in spouwmuurisolatie investeert.

Een lager btw-tarief voor spouwmuurisolatie
Een andere financiële tegemoetkoming waar u van kunt profiteren als u in spouwmuurisolatie investeert, is het lagere btw-tarief van deze vorm van isolatie. Op de kosten van spouwmuurisolatie wordt er ook dit jaar een lager btw-tarief van slechts 6 procent gerekend. Dit is geen subsidie, maar wel een financiële tegemoetkoming die ervoor zorgt dat uw totale kosten van de spouwmuurisolatie lager uitvallen.

Een isolatiedeskundige kan u meer vertellen over de subsidiemogelijkheden van spouwmuurisolatie. Om nog meer geld te besparen op uw investering in spouwmuurisolatie, raden wij u aan om offertes aan te vragen bij meerdere isolatiebedrijven en met de goedkoopste isolatiedeskundige in zee te gaan.