Over het Isolatie Gilde

Wij hanteren de hoogste standarden

Zijn er subsidiemogelijkheden voor kruipruimte isolatie?

Door van subsidieregelingen te profiteren bij het aanleggen van kruipruimte isolatie, kunt u veel geld besparen. Er is een landelijke subsidieregeling voor het aanleggen van isolatie in de kruipruimte van uw woning, maar er zijn ook diverse gemeenten die hier subsidie voor geven. Om gebruik te maken van de landelijke subsidie voor kruipruimte isolatie, moet u wel aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moet u niet alleen in kruipruimte isolatie investeren, maar ook in een andere energiebesparende maatregel. Alleen als u twee verschillende investeringen doet, krijgt u een subsidie.

Een verlaagd btw-tarief op kruipruimte isolatie

Om energiebesparing te stimuleren, heeft de Nederlandse overheid bovendien een verlaagd btw-tarief ingevoerd op de arbeidskosten van het aanbrengen van kruipruimte isolatie. Huurt u een isolatiebedrijf in om deze isolatie aan te brengen, dan hoeft u hier slechts 6 procent btw voor te betalen. Dit is geen subsidie, maar wel een interessante financiële tegemoetkoming voor het plaatsen van kruipruimte isolatie.

Uw isolatiedeskundige kan u alles vertellen over de subsidieregelingen en het verlaagde btw-tarief van kruipruimte isolatie. Wilt u hier meer over weten, dan raden wij u aan om uw isolatiedeskundige om meer informatie te vragen.