Over het Isolatie Gilde

Wij hanteren de hoogste standarden

Zijn er subsidiemogelijkheden voor isoleren?

De Nederlandse overheid vindt het belangrijk om het plaatsen van isolering te stimuleren. Door het isoleren van woningen te stimuleren, kan er namelijk een flinke energiebesparing gerealiseerd worden in Nederland. Op deze pagina leest u welke financiële tegemoetkomingen u van de Nederlandse overheid kunt krijgen voor het isoleren van uw woning.

De Subsidie Energiebesparing Eigen Woning
De Subsidie Energiebesparing Eigen Woning is een subsidie die u aan kunt vragen bij het isoleren van uw bestaande woning. De subsidie kan aangevraagd worden tot 31 december 2018 en geeft u een financiële tegemoetkoming om de isolatie van uw woning voor een deel van te betalen.

Financiële tegemoetkomingen van de overheid voor isoleren
Helaas zijn er geen andere landelijke subsidies meer die u kunt gebruiken om uw woning te isoleren met een tegemoetkoming van de Nederlandse overheid. Wel profiteert u van twee andere financiële tegemoetkomingen voor isoleren, namelijk een verlaging in het btw-percentage en een verlaagd rentetarief op een lening om uw woning te isoleren. Dit betekent dat u minder btw hoeft te betalen als u uw woning laat isoleren en dat u goedkoper geld kunt lenen om uw woning van nieuwe isolatie te voorzien.