Over het Isolatie Gilde

Wij hanteren de hoogste standarden

Zijn er subsidiemogelijkheden voor dakisolatie?

Door gebruik te maken van subsidie bij het plaatsen van dakisolatie, kunt u uw investering in deze vorm van isolatie nog sneller terugverdienen. De financiële tegemoetkoming die u kunt krijgen bij het aanbrengen van isolatie tegen het dak van uw woning, wordt ook wel de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis genoemd. Maakt u gebruik van deze subsidieregeling, dan krijgt u ongeveer 20 procent van de dakisolatiekosten terug van de overheid.

Om gebruik te maken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis, moet u altijd twee energiebesparende maatregelen doorvoeren in uw woning. Dit betekent dat u niet alleen in dakisolatie investeert, maar bijvoorbeeld ook in vloerisolatie, bodemisolatie of spouwmuurisolatie. Alleen bij minimaal twee energiebesparende maatregelen kunt u gebruik maken van deze landelijke subsidie. De subsidieregeling is in ieder geval van kracht tot 31 december 2018.

Minder btw op de arbeidskosten van dakisolatie

Waar u in ieder geval van kunt profiteren bij het aanbrengen van dakisolatie, is het verlaagde btw-tarief op de arbeidskosten van een isolatiebedrijf. Op deze kosten betaalt u namelijk geen 21 procent btw, maar krijgt u het verlaagde tarief van 6 procent btw. Ook op deze manier kunt u veel geld besparen bij het aanbrengen van dakisolatie.