Over het Isolatie Gilde

Wij hanteren de hoogste standarden

Wat kost spouwmuurisolatie?

Een vraag die veel wordt gesteld is wat spouwmuurisolatie nu precies kost. Veel mensen denken dat het isoleren van een bestaande woning een grote investering vraagt, maar dit is niet het geval. Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is juist relatief goedkoop.

Eenmalige investering
Het aanbrengen van spouwmuur isolatie is een eenmalige investering, waarvan u tientallen jaren plezier zult hebben. U ziet het bedrag op uw energienota dalen en u heeft geen last meer van omgevingsgeluiden, dankzij de geluidsabsorberende eigenschappen van het isolatiemateriaal. Het biedt u veel voordelen. Bovendien is de ingreep relatief eenvoudig en hierdoor is uw woning in één dag volledig geïsoleerd.

Prijs afhankelijk van materiaal
De prijs is afhankelijk van het soort isolatiemateriaal waarvoor u kiest en het aantal vierkante meters dat uw wilt laten isoleren. Welke materiaalsoort in uw situatie het beste is kan het beste worden bepaald door een vakkundige isolatie adviseur. Er zijn namelijk meerdere factoren die hierbij een rol spelen en niet alle factoren.

Terugverdientijd van 3 tot 5 jaar
Om toch een antwoord te kunnen geven op de vraag ‘Wat kost spouwmuurisolatie’ is het goed om een indicatie te geven van de terugverdientijd op uw investering. Voor spouwmuurisolatie geldt over het algemeen dat dat uw investering binnen 3 tot 5 jaar is terugverdiend. De positieve impact van spouwmuurisolatie op uw energierekening is dus aanzienlijk!