Over het Isolatie Gilde

Wij hanteren de hoogste standarden

Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie is een vorm van isolatie die u gebruikt om de kruipruimte van uw woning te isoleren. Waar bodemisolatie op de bodem van de kruipruimte aangebracht wordt, komt vloerisolatie tegen het ‘plafond’ van de kruipruimte aan. Dit betekent dat de isolatie tegen de onderzijde van de vloer komt.

Minder kou en vocht met vloerisolatie
Door vloerisolatie aan te laten brengen, komt er minder kou door de vloer heen. Heeft u altijd koude voeten door die vervelende, koude lucht die vanuit de kruipruimte door de vloer omhoog komt? Dan kunt u dit probleem oplossen door vloerisolatie aan te laten brengen. Heeft u te maken met diverse vocht- en schimmelproblemen door een vochtige kruipruimte, dan helpt het aanbrengen van vloerisolatie ook. Omdat het vocht in de kruipruimte tegen het isolatiemateriaal condenseert, heeft u geen last meer van een vochtige vloer.

Vloerisolatie wordt vaak aangebracht in de vorm van PUR-schuim, dat tegen de onderzijde van de vloer wordt gespoten. De isolatiedeskundige kan u vertellen welk isolatiemateriaal in uw woning de beste isolatieresultaten kan bieden.