Over het Isolatie Gilde

Wij hanteren de hoogste standarden

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is isolatie die in een spouwmuur wordt aangebracht. Een spouwmuur is een muur die uit twee delen bestaat, namelijk de buiten- en de binnenmuur. De open ruimte tussen de binnen- en buitenmuren wordt de spouw genoemd en dit deel van de muur moet vochtdoorslag van buiten naar binnen voorkomen. Door spouwmuurisolatie aan te brengen in de spouw, heeft de muur een betere isolerende functie.

Spouwmuurisolatie: een populaire vorm van isolatie
Veel mensen die hun woning laten isoleren, kiezen ervoor in spouwmuurisolatie te investeren. Dit komt niet alleen omdat deze vorm van isolatie vrij voordelig is, maar ook omdat de energiebesparing van goede spouwmuurisolatie erg groot is. Door eenmalig in spouwmuurisolatie te investeren, kunt u veel geld besparen op de energierekening. Hierdoor heeft u de investering in de isolatie snel terugverdiend.

Om te achterhalen of spouwmuurisolatie een goede investering is voor uw woning, kunt u contact opnemen met een isolatiedeskundige. De deskundige kan u vertellen of spouwmuurisolatie u de gewenste energiebesparing op gaat leveren en kan de isolatie bovendien voor u plaatsen.