Over het Isolatie Gilde

Wij hanteren de hoogste standarden

Wat is kruipruimte isolatie?

Kruipruimte isolatie betreft isolatie die in de kruipruimte van uw woning wordt verwerkt. Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen die u in de kruipruimte van uw woning kunt laten verwerken, waaronder isolatiechips, isolatieparels, isolatieschelpen en isolatiematrassen. Alle isolatiematerialen hebben een vergelijkbare werking en worden voornamelijk geplaatst om vochtproblemen te verhelpen.

Kruipruimte isolatie tegen optrekkend vocht
De meeste kruipruimtes zijn erg vochtig. Zit er geen isolatiemateriaal in de kruipruimte, dan kan het vocht in de ruimte onder uw huis eenvoudig naar boven komen. Dit betekent dat het vocht door uw vloer komt en dat u te maken kunt krijgen met een koude en natte vloer, schimmelvorming op de vloer van uw woning en een muffe lucht in huis. Door kruipruimte isolatie te plaatsen, wordt het vocht in de kruipruimte door het isolatiemateriaal tegengehouden. Dit betekent dat het vocht niet omhoog kan komen en uw vochtproblemen verholpen worden. Heeft u last van optrekkend vocht in de kruipruimte, dan is het zeker verstandig om in kruipruimte isolatie te investeren.

Kruipruimte isolatie zorgt ook voor wat extra warmte, maar dit is doorgaans niet het primaire doel van deze isolatie. Het oplossen van vochtproblemen door een vochtige kruipruimte is nog altijd het belangrijkste doel van deze vorm van isolatie.