Over het Isolatie Gilde

Wij hanteren de hoogste standarden

Wat is bodemisolatie?

Bodemisolatie is een isolatiemiddel dat op de bodem van de kruipruimte wordt aangebracht. De isolatie wordt dus niet tegen de vloer aan geplaatst, maar ligt op de bodem van de isolatieruimte en houdt op deze manier het vocht uit de grond tegen.

Bodemisolatie: wanneer is het interessant?
Bodemisolatie wordt aangebracht om vochtproblemen door een vochtige kruipruimte te verhelpen. Door de isolatie op de bodem van de kruipruimte aan te brengen, kan het vocht uit de kruipruimte namelijk niet meer omhoog trekken. Dit betekent dat u geen vocht- en schimmelproblemen meer heeft op uw vloeren en muren, maar ook dat u van die vieze en muffe lucht door uw vochtige kruipruimte verlost bent. Ook helpt bodemisolatie bij overlast van slakken en muggen, het voorkomen van rottende vloerbalken en een hoge luchtvochtigheid in huis.

Bodemisolatie werkt ook isolerend op het gebied van warmte, maar wordt vooral gebruikt om vochtproblemen op te lossen. U heeft minder tocht vanuit de kruipruimte door deze isolatie, maar de echte winst van de isolatie behaalt u door het vocht in de kruipruimte tegen te houden met het isolatiemateriaal.