Over het Isolatie Gilde

Samenwerking Universiteit Twente

Het isolatie Gilde werkt m.b.t. het certificeringsonderzoek samen met Universiteit Twente, Faculteit der construerende Technische Wetenschappen. Het certificeringsonderzoek wordt geleid als ontwerpersopleiding, PDEng Civiele techniek door ir. T.J.H. Rovers – Universiteit Twente voor technische en maatschappij wetenschappen te Enschede. Ontwerp team: dr. ir. A.G. Entrop en prof. dr. ir. J.I.M Halman.

Wij zijn een stichting en hebben een hoge norm van kwaliteitsbeoordeling voor de aangesloten isolatiebedrijven. De isolatie bedrijven die aangesloten zijn bij Het isolatie Gilde voeren uw isolatieopdracht vakkundig uit en werken volgens de nieuwste methoden van verwerking.

Het certificeren is een belangrijk gegeven in de isolatie wereld. In het verleden is met veel ondeskundigheid geïsoleerd het gevolg hiervan veel geld uitgegeven door opdrachtgevers met slecht resultaat. Hierdoor ontstond een behoefte aan het vastleggen van toepasbaarheid van materialen met de juiste verwerkingsmethodiek.

Certificering en controleren van de diverse verwerkingsmethodieken is geen kunst. Maar bewijs leveren met een certificering en nacontrole geeft meer zekerheid. Gecertificeerd zegt dus eigenlijk weinig of niets van het te verwachte resultaat en geen absolute garantie dat dit ook werkelijk is uitgevoerd volgens de voorgestelde methoden.

Doordat wij onze leden verplichten het gehele proces van begin contact tot en met einde garantietermijn digitaal vast te leggen bent u gegarandeerd van een ordelijke manier van samenwerking met de door u gekozen isolatie verwerker. Wij hebben hierdoor inzicht, zodat u met een gerust hart zaken kan doen met een van onze leden, Wij borgen uw kwaliteit.

ir. T.J.H. Rover. PD Eng

ir. T.J.H. Rover. PD Eng

Voorzitter stichting Isolatie Gilde

prof. dr. ir. J.I.M Halman

prof. dr. ir. J.I.M Halman

dr. ir. A.G. Entrop

dr. ir. A.G. Entrop

Meer weten over het uitgevoerde onderzoek en de certificeringen?