Over het Isolatie Gilde

Wij hanteren de hoogste standarden

Kan ik vloerisolatie zelf aanbrengen?

Vloerisolatie wordt doorgaans aangebracht door isolerend PUR-schuim tegen de onderzijde van uw vloer aan te spuiten. Dit kunt u niet zelf, maar moet u laten doen door een professionele en ervaren isolatiedeskundige. Dit betekent dat u voor het aanbrengen van vloerisolatie niet alleen de materiaalkosten betaalt, maar ook de arbeidskosten van het isolatiebedrijf moet betalen.

De kosten van vloerisolatie aanbrengen

De investering die u moet maken om vloerisolatie aan te laten brengen in de kruipruimte van uw woning, is afhankelijk van enkele prijsbepalende factoren. Denk hierbij aan het te isoleren oppervlak, maar ook aan het gebruikte isolatiemateriaal, de arbeidskosten van het isolatiebedrijf en eventuele extra werkzaamheden die het isolatiebedrijf uit moet voeren.

De beste manier om de kosten van vloerisolatie aanbrengen te achterhalen, is door een offerte aan te vragen. Tip: vraag meerdere offertes aan, bij diverse isolatiebedrijven bij u in de buurt. Op deze manier kunt u de isolatiekosten van diverse isolatiebedrijven namelijk met elkaar vergelijken en vindt u het goedkoopste bedrijf om uw vloerisolatie aan te brengen. Door enkel offertes aan te vragen bij bedrijven die aangesloten zijn bij het Isolatiegilde, weet u zeker dat u met een betrouwbare isolatiedeskundige in zee gaat.