Over het Isolatie Gilde

Wij hanteren de hoogste standarden

Kan ik spouwmuurisolatie zelf aanbrengen?

Spouwmuurisolatie kunt u niet zelf aanbrengen. Om de isolatie op de juiste wijze aan te brengen, moet u namelijk op een bepaalde manier te werk gaan. Enkel een isolatiedeskundige kan de spouwmuurisolatie op de juiste manier aanbrengen, voor de maximale energiebesparing. Gaat u de isolatie zelf aanbrengen, dan is de kans groot dat u dit niet op de juiste manier doet en daarom niet van de maximale energiebesparing profiteert. Ook kunt u permanente schade aan de binnen- en/of buitenmuur van uw woning krijgen door het zelf aanbrengen van spouwmuurisolatie.

De kosten van spouwmuurisolatie aanbrengen
Voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie betaalt u niet alleen materiaalkosten, maar ook arbeidskosten. De arbeidskosten die u moet betalen zijn afhankelijk van het aantal uren werk binnen het isolatieproject, maar ook van het tarief van het betreffende isolatiebedrijf.

De beste manier om de kosten van het aanbrengen van spouwmuurisolatie te achterhalen, is door hier een offerte voor aan te vragen. Door offertes aan te vragen bij meerdere isolatiebedrijven, kunt u hun tarieven met elkaar vergelijken. Op deze manier kunt u het goedkoopste isolatiebedrijf bij u in de buurt vinden en kunt u veel geld besparen op uw spouwmuurisolatiekosten.