Over het Isolatie Gilde

Wij hanteren de hoogste standarden

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Het isoleren van een spouwmuur is een populaire isolatievorm. Maar hoe werkt spouwmuurisolatie eigenlijk?

Een spouwmuur is een muur die uit twee delen bestaat, namelijk de buitenmuur en de binnenmuur. De spouw is het gedeelte dat tussen de buiten- en binnenmuur in zit. Is hier geen isolatie in aangebracht, dan zit er enkel lucht in de spouw. De ruimte met lucht houdt vocht wel tegen, maar isoleert slecht. Dit komt omdat de lucht in de spouw stroomt, waardoor u tocht kunt voelen. Door spouwmuurisolatie aan te brengen, kunt u hier verandering in brengen.

Geen tocht meer met spouwmuurisolatie
Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de lucht in de spouw van uw spouwmuur niet meer kan bewegen. Door deze isolatie aan te brengen, gaat de lucht in de open ruimte tussen de buiten- en binnenmuur volledig stilstaan. Dit betekent dat u geen last meer heeft van kou, maar ook dat problemen als optrekkend vocht en schimmelwerking op vochtige muren worden opgelost.

Het resultaat van het aanbrengen van isolatie in de spouw, is dat de binnenmuren veel warmer worden. Dit betekent niet alleen dat de binnenmuur niet langer kil aanvoelt, maar ook dat de muur geen kou meer uitstraalt. U heeft minder tocht in huis, de temperatuur in uw woning is gelijkmatiger en uw wooncomfort verbetert.