Over het Isolatie Gilde

Wij hanteren de hoogste standarden

Hoe werkt kruipruimte isolatie?

De kruipruimte van uw woning ligt onder het maaiveld. Omdat de kruipruimte onder het maaiveld ligt, is het een vochtige ruimte. Laat u de kruipruimte van uw huis niet isoleren, dan kan het vocht omhoog trekken. Dit betekent dat het vocht en de koude lucht uit de kruipruimte, door de vloer van uw woning kunnen komen.

Kruipruimte isolatie voor een flinke energiebesparing
Kruipruimte isolatie zorgt ervoor dat het vocht in de kruipruimte niet meer tegen de vloer condenseert, maar tegen het isolatiemateriaal. Dit betekent dat er geen vocht meer vanuit de kruipruimte voor de vloer kan komen, maar dat het vocht tegengehouden wordt door het isolatiemateriaal. Problemen als optrekkend vocht, schimmelvorming, koude lucht uit de vloer en een muffe lucht worden met een eenmalige investering in kruipruimte isolatie direct opgelost.

Kruipruimte isolatie zorgt voor meer warmte, maar wordt vooral gebruikt om vochtproblemen op te lossen. Er zijn verschillende soorten isolatie die u in de kruipruimte van uw huis kunt verwerken, waaronder isolatiechips, isolatieparels, isolatieschelpen en isolatiematrassen. Alle materialen hebben een vergelijkbare werking en worden vooral gebruikt om vochtproblemen in de kruipruimte van uw woning op te lossen.