Over het Isolatie Gilde

Wij hanteren de hoogste standarden

Hoe werkt dakisolatie?

Warme lucht stijgt automatisch op. Dit betekent dat als u de verwarming inschakelt, de warme lucht van de hittebron vanzelf omhoog gaat. Is het dak van uw woning niet goed geïsoleerd, dan gaat de warmte van uw verwarming door allerlei kieren en gaten gemakkelijk naar buiten. Dit betekent dat u veel moet stoken, maar het niet gemakkelijk en snel warm krijgt in huis.

Dakisolatie tegen het verlies van warmte
Bij het aanbrengen van dakisolatie, wordt er isolatiemateriaal tegen de binnenzijde van het dak van uw woning geplaatst. Dit isolatiemateriaal zorgt er niet alleen voor dat kieren en gaten in het dak gedicht worden, maar ook dat de warmte in uw woning niet meer door het dunne materiaal van het dak heen kan komen. Zet u de verwarming aan, dan wordt de warmte tegengehouden door de isolatie onder het dak en zo blijft de opgestegen warmte in huis. Dit betekent dat u minder hoeft te stoken, maar het wel altijd lekker warm heeft in huis.

Het aanbrengen van dakisolatie draagt bij aan het verlagen van de energierekening. Omdat u minder hoeft te stoken, bent u namelijk minder geld kwijt aan het verwarmen van uw huis.