Over het Isolatie Gilde

Wij hanteren de hoogste standarden

Helpt vloerisolatie tegen vocht?

Veel mensen hebben een vochtige kruipruimte. Dit is niet zo vreemd, want de kruipruimte onttrekt het vocht direct uit de aarde en wordt daarom vanzelf vochtig. Komt het vocht van de kruipruimte door de vloer van uw woning heen, dan kunt u te maken krijgen met diverse vervelende vocht- en schimmelproblemen. Gelukkig kunt u deze problemen gemakkelijk oplossen door vloerisolatie aan te laten brengen.

Vloerisolatie tegen vocht- en schimmelproblemen
Vloerisolatie is een vorm van isolatie die tegen de onderzijde van uw vloer wordt aangebracht, ofwel tegen het ‘plafond’ van de kruipruimte onder uw woning. Door isolatiemateriaal aan te brengen tegen de onderzijde van de vloer, condenseert het vocht in de kruipruimte niet langer tegen uw vloer aan. Het vocht wordt tegengehouden door het isolatiemateriaal en dit betekent dat uw vocht- en schimmelproblemen effectief bestreden worden.

U kunt ook bodemisolatie aan laten brengen om uw vocht- en schimmelproblemen door een vochtige kruipruimte te verhelpen. Deze isolatie wordt niet tegen het ‘plafond’ van de kruipruimte aangebracht, maar op de bodem van de kruipruimte. De resultaten van deze isolatiemethode zijn vergelijkbaar met de resultaten van het aanbrengen van vloerisolatie.