Over het Isolatie Gilde

Wij hanteren de hoogste standarden

Helpt spouwmuurisolatie tegen vocht?

Heeft u geen isolatiemateriaal in de spouw tussen de binnen- en buitenmuur, dan kan de lucht in deze open ruimte vrij stromen. Dit betekent niet alleen dat u tocht kunt voelen, maar ook dat het vocht van buiten gemakkelijker mee naar binnen kan komen. Door in spouwmuurisolatie te investeren, kunt u dit probleem oplossen.

Geen vocht meer met spouwmuurisolatie
Spouwmuurisolatie betreft isolatie die tussen de spouw van de binnen- en buitenmuur wordt aangebracht. Door hier isolatiemateriaal in te verwerken, kan de lucht in de open ruimte niet meer stromen. Dit betekent dat het vocht dat voorheen van buiten door de binnenmuur naar binnen werd genomen, voortaan stil blijft staan. Het resultaat is dat u geen tocht meer voelt bij de binnenmuur, maar ook dat u geen optrekkend vocht meer op de muren heeft.

Door in spouwmuurisolatie te investeren, verhoogt u uw wooncomfort. Niet alleen door tocht tegen te gaan, maar ook door bepaalde vochtproblemen in huis te verhelpen. Het is niet voor niets dat spouwmuurisolatie een van de bekendste en populairste isolatievormen van het land is.